OOK intresse in een vakwerk constructie

Stuur een mailtje met uitleg en eventuele foto’s of schetsen van uw wensen en wij zullen hier een mooie oplossing voor realiseren.

Nieuwbouw en houtskeletbouw

Hier onder verstaan wij nieuwbouw gerealiseerd met traditionele technieken en of constructies die rekening houden met streekeigen architectuur. Die is dan weer te herkennen aan gebruikte traditionele materialen, vormen en motieven. In mergel, hout, leem, natuursteen, ijzer voor muurankers, veldbrandsteen, oud hollandse dakpannen, enzovoorts.

Een belangrijk kenmerk is de eenvoud. Voor de toekomstige bewoner maken we zo een aangename woonruimte met als resultaat een kwalitatief hoog leefklimaat.

.
HSB A(4)
Waarom Houtskeletbouw

De traditionele bouw is naar onze mening ouderwets geworden. Een stenen buitenblad, luchtspouw, isolatie en  een stenen binnenblad is jarenlang de stadaart geweest. Als vakwerkhuizen ons 1 ding leren is dat het ook anders kan. Bij een modern houtskelet huis zijn de dragende constructie en de tussen wanden van hout. dit brengt enorm veel voordelen met zich mee.

Het eerste voordeel is het gewicht. Omdat hout vele maler lichter is dan beton kan er anders gedimensioneerd worden. Denk aan een lichtere fundering en betonvloer. Wat in de eerste fase al scheelt in de kosten.

Het tweede en ook het grootste voordeel is de isolatie waarde. Traditionele bouw gaat uit van een isolatie pakket van rond de 10 cm, terwijl wij bij houtskeletbouw al snel 24 cm kunnen halen. Zonder dat de wand dikker word dan de traditionele wijze. Ook de wijze waarop de isolatie word aangebracht verschilt. Om alle gaatjes en kieren goed te vullen adviseren wij meestal de isolatie in te blazen. isolatie materialen zoals Cellulose en Houtvezel zijn hier uitermate voor geschikt.

Het grootste voordeel zit hem in het bouwen. Als het ontwerp goed is uitgewerkt en de fundering met betonvloer geplaatst, kunnen wij een ruwbouw houtskelet met waterdicht dak realiseren in 3 weken tijd. Doordat wij zo veel mogelijk elementen prefabriceren in onze werkplaats gaat de bouw snelheid aanzienlijk omhoog. Eenmaal alle elementen klaar dan zetten we alles op de bouwplaats in elkaar.

DSC_0711
HSB B(6)

Als vakwerk specialist hebben we nog iets extras te bieden als het gaat om houtskeletbouw. namelijk het combineren van 2 werelden. Een strak houtskelethuis met daarin een traditioneel eiken houten constructie. Op deze manier word het strakke met het robuuste gecombineerd.